Почина 83-годишната жена, надупчена  с 2 ножа от 17-годишната си

...
Почина 83-годишната жена, надупчена  с 2 ножа от 17-годишната си
Коментари Харесай

Почина наръганата от внучката си 83-годишна старица

Почина 83-годишната жена, надупчена  с 2 ножа от 17-годишната си внучка Е.К.

Девойката е в следствения арест, откакто Окръжният съд в Хасково ѝ наложи най-тежката мярка за неотклонение „ арестувани под стража “. Заседанието бе на закрити врата, тъй като обвинената е малолетна.

Възрастната жена и внучка й постоянно се карали. Обвиняемата живеела с майка си в друга къща в Меричлери. Елена се ядосала на баба си след разменени реплики и я намушкала с нож, употребила и втори, тъй като острието на първия се изкривило. После девойката отишла при съседи и им съобщила, че баба й не се чувствала добре. Те посетили къщата и намерили старицата в безпомощно положение. Подали сигнал на незабавния телефон 112. На място се отзовали полицейски и медицински екипи от Димитровград. След обзор потърпевшата, с заплаха за живота, била отведена за лекуване в УМБАЛ " Свети Георги " в  Пловдив.

" Елена е дете с увреждане, с умствена назадничавост. Има ТЕЛК и е претърпяла три интервенции. Разполагаме с документи и всичко е показано пред съда “, сподели майката на обвинената. Според околните на арестуваната, тя имала заболяване още от раждането сим оповестява Марица.

" От събраните доказателства може да се направи обосновано съмнение, че арестуваната е направила действието. Макар и малолетна, тя е разбирала свойството и смисъла на осъщественото действие и е могла да управлява постъпките си ", считат проверяващите.

След  издъхването на жертвата Предстоят експертизи и аутопсия, която да откри точната причина за гибелта на старицата. Най-вероятно обвиняването против внучката ще бъде преквалифицирано. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР